Wraps med Quornbullar i chilisås

Wraps med Pease bullar i chilisås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vitlök, klyfta
    3 st
  • Hackade tomater
    800 g
  • Tomatpuré
    75 g
  • Chilipasta
    25 g
  • Tortillabröd
    400 g
  • Färsk Basilika
    20 g
  • Créme fraiche
    3 msk
  • Rapsolja till stekning

TILLAGNING

  1. 1. Värm upp lite olja i en stekpanna på medelvärme och lägg i de frysta Pease Bullarna och stek i 2 minuter.

  2. 2. Tillsätt vitlök och stek i 1 minut.

  3. 3. Tillsätt hackade tomater, tomatpuré och chili. Låt koka ytterligare 10 minuter på låg värme.

  4. 4. Värm tortillabröden.

  5. Tips!

  6. Servera Pease Bullarna med chilisåsen, sallad, crème fraiche, rödlök och basilika tillsammans med tortillabröd.

  7. Lakto-vegetariska wraps med veganska Pease Bullar kommer göra succé på menyn. Med den heta chilisåsen blir Pease Bullarna saftiga och smakrika. Passar såväl på lunchmenyn som cafémenyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    185,54 kcal
  • Energi (kJ)
    776,02 kJ
  • Fett
    3,43 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,18 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,64 g
  • Mättade fettsyror
    1,42 g
  • Fibrer
    2,34 g
  • Järn
    0,94 mg
  • Kalcium
    55,11 mg
  • Kalium
    370,44 mg
  • Kolesterol
    3,58 mg
  • Kolhydrater
    31,63 g
  • Disackarider
    0,80 g
  • Monosackarider
    3,44 g
  • Sackaros
    0,28 g
  • Magnesium
    24,27 mg
  • Natrium
    417,41 mg
  • Niacin
    1,10 mg
  • Protein
    5,49 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    108,57 g
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    20,41 mg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    0,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet