INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rött vin2,50 dl
- Vatten8 dl
- Socker1 dl
- Kanelstång (1 st)15 g
- Vaniljsocker2 tsk
- Maizena
- Vaniljglass (1,5 L)300 g
- Mandelbiskvier150 g
TILLAGNING
1. Tina purén i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom stärkelsen.
2. Låt sjuda 5-7 minuter. Red av med maizena.
3. Låt soppan svalna och servera med en kula vaniljglass och krossade mandelbeskiver.
TIPS!
Det röda vinet kan bytas ut mot druv- eller äpplejuice.En fantastiskt god dessertsoppa med hallon i fokus. Dessutom blir den lika smakfull att servera varm som kall.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)206,41 kcal
- Energi (kJ)863,67 kJ
- Fett7,10 g
- Enkelomättade fettsyror3,02 g
- Fleromättade fettsyror1,03 g
- Mättade fettsyror2,58 g
- Fiber3,25 g
- Järn1,09 mg
- Kalcium59,73 mg
- Kalium256,18 mg
- Kolesterol12,90 mg
- Kolhydrat26,45 g
- Disackarider20,48 g
- Monosackarider2,55 g
- Sackaros18,67 g
- Magnesium44,75 mg
- Natrium25,66 mg
- Niacin0,65 mg
- Protein3,31 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten190,43 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C18,75 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E2,77 mg
- Zink0,60 mg