Isterband, gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
    250 g
  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    250 g
  • Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    1 g
  • Lökpulver
    3 msk
  • Hickory Liquid Smoke
    4 tsk
  • Ättika
    1,50 msk
  • Kryddpeppar, malen
    1,50 tsk
  • Salt
    1,50 tsk
  • Röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Servera alltid de varma tillbehören bredvid den geléade maten.

  5. Servera isterbanden kalla tillsammans med tjock sås, potatismos och rödbetsgelé för en komplett och smakrik måltid. Allt lagat i gelékonsistens för mer lättsmält alternativ.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    94,05 kcal
  • Energi (kJ)
    393,41 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,47 mg
  • Kalcium
    66,92 mg
  • Kalium
    194,87 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,67 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Magnesium
    18,34 mg
  • Natrium
    429,28 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    12,53 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    82,65 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet