INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 96012420500 g
- Vatten eller silat sillspad4,50 dl
- Gelatinblad25 g
- Salt
- Kryddlag
- Tomatketchup45 g
- Vitvinsvinäger5 tsk
- Rapsolja100 g
- Vatten3 msk
- Socker100 g
- Vitlök, pressad eller vitlökspulver
- Kryddpeppar, finstött5 tsk
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska.
2. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.
Kryddlag
1. Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen. Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.TIPS!
Till hel konsistens ersätts sillgelén med urvattnad sill.Julig kryddsill i gelékonsistens, perfekt alternativ till den traditionella sillen på julbordet.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)185,61 kcal
- Energi (kJ)776,64 kJ
- Fett10,36 g
- Enkelomättade fettsyror6,15 g
- Fleromättade fettsyror2,84 g
- Mättade fettsyror0,77 g
- Fiber0,40 g
- Järn0,08 mg
- Kalcium8,94 mg
- Kalium213,68 mg
- Kolesterol24,20 mg
- Kolhydrat11,60 g
- Disackarider10,59 g
- Monosackarider0,29 g
- Sackaros10,59 g
- Magnesium15,40 mg
- Natrium62,67 mg
- Niacin1,13 mg
- Protein11,35 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten95,87 g
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C0,06 mg
- Vitamin D0,92 µg
- Vitamin E3,01 mg
- Zink0,31 mg