INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kalvpuré FINDUS 96008588250 g
- Avkok 2dl
- Gelatinblad10 g
- Salt
- Röd karamellfärg
- Avkok
- Morot1 st
- Gul lök1 st
- Kryddpepparkorn10 g
- Vitpepparkorn10 g
- Lagerblad2 st
- Vatten6 dl
- Salt
TILLAGNING
1. Börja med att göra ett avkok på morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt.
2. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och silat avkok.
3. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Servera kall i skivor med rödbetsgelé (se recept på vår hemsida).Bjud på kalvsylta i timbalkonsistens under jul. För att få kalvsyltan att bli ännu finare och godare, dekorera den med en klick rödbetsgelé.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)46,85 kcal
- Energi (kJ)195,36 kJ
- Fett2,43 g
- Fleromättade fettsyror0,02 g
- Mättade fettsyror1,16 g
- Fiber0,42 g
- Järn0,04 mg
- Kalcium8,05 mg
- Kalium39,57 mg
- Kolhydrat2,45 g
- Disackarider0,45 g
- Monosackarider0,61 g
- Sackaros0,45 g
- Magnesium2,66 mg
- Natrium4,91 mg
- Niacin0,09 mg
- Protein3,54 g
- Tiamin0,01 mg
- Vatten77,54 g
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C1,23 mg
- Vitamin E0,06 mg
- Zink0,03 mg