Kött- och potatismosgratäng, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kötttimbal t ex. Oxtimbal FINDUS 96008581
    80 g
  • Potatismos, tillagat
    120 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    20 g
  • Vitlökspulver
    0,50 tsk
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar
  • Pensling: sockerkulör, malda kryddor

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg de färdiga timbalerna i en smord form.

  2. 2.  Tina omelett- och timbalbas och rör ner i potatismoset. Smaksätt.

  3. 3.  Fördela moset ovanpå timbalerna. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  5. TIPS!
    Pensla före servering. Servera med sås och grönsakstimbal.

  6. Kött- och potatismosgratäng är lagad med Findus oxtimbal som är en mustig timbal gjord på puré av nötkött med ägg och smaksatt med goda kryddor.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,20 kcal
  • Energi (kJ)
    1130,40 kJ
  • Fett
    13,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,34 g
  • Mättade fettsyror
    1,80 g
  • Fiber
    1,44 g
  • Järn
    1,28 mg
  • Kalcium
    93,60 mg
  • Kalium
    300 mg
  • Kolesterol
    3,60 mg
  • Kolhydrat
    24,18 g
  • Disackarider
    1,44 g
  • Monosackarider
    0,60 g
  • Sackaros
    0,24 g
  • Magnesium
    21,60 mg
  • Natrium
    360 mg
  • Niacin
    1,32 mg
  • Protein
    12,48 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    94,80 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,26 mg
  • Vitamin C
    7,20 mg
  • Vitamin D
    0,13 µg
  • Vitamin E
    0,20 mg
  • Zink
    0,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet