INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Skinkpuré FINDUS 96008186350 g
- Oxpuré FINDUS 96008183250 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415600 g
- Lökpulver1,50 msk
- Buljongpulver
- Salt, peppar
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.
2. Spritsa ut i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Kombiugn med ånga 125°C, ca 1 tim.
3. Servera "köttbullar" tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal och lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).
TIPS!
Julköttbullar. Pensla Färsbullstimbal, Findus 96008623 med matfett. Strö növer malen kryddpeppar.Smakfulla köttbullar i timbalkonsistens. Servera tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal och lingonsylt för en fulländad smakupplevelse.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)151,85 kcal
- Energi (kJ)635,40 kJ
- Fett7,70 g
- Enkelomättade fettsyror3,13 g
- Fleromättade fettsyror1,10 g
- Mättade fettsyror2,05 g
- Järn1,55 mg
- Kalcium38,47 mg
- Kalium216,97 mg
- Kolesterol246 mg
- Kolhydrat0,37 g
- Monosackarider0,24 g
- Magnesium22,03 mg
- Natrium131,46 mg
- Niacin4,92 mg
- Protein20,25 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten90,43 g
- Vitamin B121,12 µg
- Vitamin B60,32 mg
- Vitamin D1,10 µg
- Vitamin E4 mg
- Zink1,69 mg