INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklingpuré FINDUS 96012401500 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702500 g
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Kycklingfond eller buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Pensla stekt kyckling med sockerkulör före "tranchering".
Kyckling i gelékonsistens så att även de med dysfagi kan njuta av kyckling. Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)961,03 kcal
- Energi (kJ)4020,07 kJ
- Fett36,51 g
- Enkelomättade fettsyror11,45 g
- Fleromättade fettsyror2,40 g
- Mättade fettsyror17,60 g
- Järn4,60 mg
- Kalcium656,10 mg
- Kalium1947,20 mg
- Kolesterol418,50 mg
- Kolhydrat24 g
- Disackarider23,65 g
- Magnesium183,30 mg
- Natrium583,20 mg
- Niacin41,35 mg
- Protein133 g
- Riboflavin1,40 mg
- Tiamin0,60 mg
- Vatten807,76 g
- Vitamin B124,85 µg
- Vitamin B62,35 mg
- Vitamin C3 mg
- Vitamin D2,05 µg
- Vitamin E5,90 mg
- Zink9,67 mg