INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860800 g
- Crème fraiche5 dl
- Worcestershiresås1,50 msk
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé.En fantastiskt god laxmousse med mycket smak. Lagad i en geléanpassad konsistens, så att de med tugg- och sväljsvårigheter ska kunna njuta av laxmousse!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)206,63 kcal
- Energi (kJ)864,52 kJ
- Fett14,32 g
- Enkelomättade fettsyror3,38 g
- Fleromättade fettsyror0,70 g
- Mättade fettsyror9,20 g
- Järn0,25 mg
- Kalcium36,53 mg
- Kalium385,31 mg
- Kolesterol78,52 mg
- Kolhydrat2,75 g
- Disackarider1,27 g
- Monosackarider0,33 g
- Sackaros0,24 g
- Magnesium26,04 mg
- Natrium313,30 mg
- Niacin1,79 mg
- Protein16,95 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten98,23 g
- Vitamin B121,18 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin D1,52 µg
- Vitamin E0,91 mg
- Zink0,61 mg