INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lax- och fiskpuré FINDUS 9601486070 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841570 g
- Hummerfond1 tsk
- Lökpulver1 krm
- Dill, torkad2 g
- Salt
- Potatis, pressad60 g
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.
2. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.
3. Häll i laxblandningen i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
5. Dekorera med röd rom och dillkvist.
6. Servera med pressad potatis och grön ärtsås, se sid 100 i MRS eller sök recept på vår hemsida.
TIPS!
Dela Laxtimbal med röksmak, Findus 59459. Häll omelettsmet över. Smaksätt med torkad dill.Laxpudding i timbalkonsistens - ett perfekt middagstips! Tillsammans med god sås och pressad potatis blir det lätt att tycka om.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)231,83 kcal
- Energi (kJ)973,10 kJ
- Fett10,94 g
- Mättade fettsyror2,73 g
- Fiber1,26 g
- Järn0,29 mg
- Kalcium8,90 mg
- Kalium193,20 mg
- Kolhydrat14,88 g
- Disackarider0,18 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,18 g
- Magnesium11,40 mg
- Natrium48 mg
- Niacin1,06 mg
- Protein17,90 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten46,56 g
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C10,44 mg
- Vitamin E0,06 mg
- Zink0,12 mg