Laxpudding, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860
    70 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    70 g
  • Hummerfond
    1 tsk
  • Lökpulver
    1 krm
  • Dill, torkad
    2 g
  • Salt
  • Potatis, pressad
    60 g

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  2. 2.  Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.

  3. 3.  Häll i laxblandningen i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  5. 5.  Dekorera med röd rom och dillkvist.

  6. 6.  Servera med pressad potatis och grön ärtsås, se sid 100 i MRS eller sök recept på vår hemsida.

  7. TIPS!
    Dela Laxtimbal med röksmak, Findus 59459. Häll omelettsmet över. Smaksätt med torkad dill.

  8. Laxpudding i timbalkonsistens - ett perfekt middagstips! Tillsammans med god sås och pressad potatis blir det lätt att tycka om.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    231,83 kcal
  • Energi (kJ)
    973,10 kJ
  • Fett
    10,94 g
  • Mättade fettsyror
    2,73 g
  • Fiber
    1,26 g
  • Järn
    0,29 mg
  • Kalcium
    8,90 mg
  • Kalium
    193,20 mg
  • Kolhydrat
    14,88 g
  • Disackarider
    0,18 g
  • Monosackarider
    0,30 g
  • Sackaros
    0,18 g
  • Magnesium
    11,40 mg
  • Natrium
    48 mg
  • Niacin
    1,06 mg
  • Protein
    17,90 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    46,56 g
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    10,44 mg
  • Vitamin E
    0,06 mg
  • Zink
    0,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet