Matjessill eller ansjovis, gelé
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 96012420500 g
- Sillspad, silat450 g
- Gelatinblad (Klimat)25 g
- Ev röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall med potatismos, gräddfil och tomatgelé.Matjesill eller ansjovis i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att servera. Bjud på det under årets alla högtider, det funkar såväl till midsommar som till julbordet.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)189,21 kcal
- Energi (kJ)791,75 kJ
- Fett10,42 g
- Enkelomättade fettsyror4,25 g
- Fleromättade fettsyror2,72 g
- Mättade fettsyror2,35 g
- Järn0,64 mg
- Kalcium25,63 mg
- Kalium381,55 mg
- Kolesterol62,45 mg
- Kolhydrat5,45 g
- Disackarider2,70 g
- Monosackarider2,74 g
- Sackaros2,70 g
- Magnesium30,07 mg
- Natrium1155,30 mg
- Niacin2,07 mg
- Protein18,45 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten59,94 g
- Vitamin B125,20 µg
- Vitamin B60,27 mg
- Vitamin D3,17 µg
- Vitamin E0,79 mg
- Zink1,11 mg