Potatismos, gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatismospulver
    25 g
  • Mjölk
    2 dl
  • Matfett
    5 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    3,20 g
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Tillaga potatismos. Smaksätt.

  2. 2.  Tillsätt gelatin. Häll upp och låt stelna i kyl.

  3. Erbjud geléat potatismos som tillbehör som ett alternativ på veckans matsedel. Perfekt för den som önskar gelékonsistensanpassad kost. Servera exempelvis till porterstek i gelékonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    192,84 kcal
  • Energi (kJ)
    806,78 kJ
  • Fett
    10,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,69 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,36 g
  • Mättade fettsyror
    6,95 g
  • Fiber
    0,30 g
  • Järn
    0,14 mg
  • Kalcium
    257,05 mg
  • Kalium
    394,86 mg
  • Kolesterol
    34,77 mg
  • Kolhydrat
    13,18 g
  • Disackarider
    10,19 g
  • Monosackarider
    0,13 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    28,22 mg
  • Natrium
    180,36 mg
  • Niacin
    0,42 mg
  • Protein
    10,55 g
  • Riboflavin
    0,32 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    202,23 g
  • Vitamin B12
    1,22 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    2,74 mg
  • Vitamin D
    2,11 µg
  • Vitamin E
    0,31 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet