Smörgåstårta med räkor och ärter, timbal
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pannkaksplätt, timbal FINDUS 9600866730 st
- Fyllning 1
- Gelatin16 g
- Fisk- och räkpuré FINDUS 96012413500 g
- Gräddfil5 dl
- Tomatpuré2 msk
- Senap2 msk
- Dill, torkad, mortlad1,50 tsk
- Salt
- Fyllning 2
- Gelantinblad16 g
- Gräddfil5 dl
- Grönsaksfond1 msk
- Salt
- Peppar
- Majonnäs200 g
- Cream fraich50 g
- Till Garnering
- Blandade timbaler FINDUS150 g
TILLAGNING
Botten- och mellanlager
Fyllning 2
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Värm Ärtpuré och grönsaksbuljong.
3. Tillsätt gelatinbladen så de smälter.
4. Ta bort från plattan och rör i gräddfil. Smaksätt.
Montering
1. Bred på med fyllning 1 på den första botten.
2. Lägg därefter på nästa lager och fortsätt bred på fyllning 2.
3. Avsluta med sista lagret och sätt i kyl ca 3-4 timmar.
4. Blanda majonnäs och crème fraîche. Bred runt om tårtan och avsluta med de tinade olika timbaler.
1. Riv halvtinade pannkaksplättar på ett rivjärn.
Tips!
Smörgåstårta passar minst lika bra till lunch som till middag.
En riktig klassiker, smörgåstårtan. Här lagad på fisk- och räkpuré samt ärtpuré för att få till de svenska smakerna. Bjud de boende på denna härlig rätt och det blir många glada miner, det lovar vi!
2. Pressa 1/3 del av de rivna plättarna till varje lager i en plastad form med blöta händer. Lägg plast mellan varje lager i formen för att skilja dem åt.
3. Sätt in formen med de 3 lagerna i frysen för enklare hantering vid montering.
Fyllning 1
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Värm Fisk- och räkpuré, tomatpuré, senap och dillkrydda.
3. Tillsätt gelatinbladen så de smälter.
4. Ta bort från plattan och rör i gräddfil. Smaksätt med salt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)333,76 kcal
- Energi (kJ)1396,51 kJ
- Fett25,29 g
- Enkelomättade fettsyror5,37 g
- Fleromättade fettsyror8,91 g
- Mättade fettsyror8,75 g
- Fiber2,68 g
- Järn1,02 mg
- Kalcium126,79 mg
- Kalium431,83 mg
- Kolesterol75,94 mg
- Kolhydrat9,91 g
- Disackarider5,95 g
- Monosackarider0,24 g
- Sackaros2,91 g
- Magnesium40,98 mg
- Natrium169,45 mg
- Niacin2 mg
- Protein15,95 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten156,94 g
- Vitamin B120,98 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C15,78 mg
- Vitamin D0,85 µg
- Vitamin E1,54 mg
- Zink1,15 mg