Sommarbakelse, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Findus Ristimbal
    320 g
  • Florsocker
    4 msk
  • Mousse
  • Gelatinnblad, 3 st stora
    10,50 g
  • Florsocker
    90 g
  • Vispgrädde
    300 g

TILLAGNING

  1. Gör så här :

  2. Tillaga ristimbalerna enligt anvisning och låt svalna. Riv på rivjärn, blanda med florsocker och tryck ut till runda bottnar.

  3. Mousse: 
    Blötlägg gelatin i kallt vatten.

  4. Blanda jordgubbspuré med florsocker. Häll 1 dl i en kastrull och värm med gelatinbladet tills det smälter. Häll tillbaka i resterande puré och rör om ordentligt.

  5. Vispa grädden och vänd ner purén tills den är blandad. Lägg i spritspåse och låt stelna i kyl ca 2-3 timmar.

  6. Spritsa jordgubbsmousse på bottnarna och garnera med lite riven ristimbal

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    265,04 kcal
  • Energi (kJ)
    1106,47 kJ
  • Fett
    19,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,28 g
  • Mättade fettsyror
    8,26 g
  • Fiber
    0,66 g
  • Järn
    0,01 mg
  • Kalcium
    22,63 mg
  • Kalium
    30,25 mg
  • Kolesterol
    34,29 mg
  • Kolhydrat
    20,40 g
  • Disackarider
    13,41 g
  • Sackaros
    12,60 g
  • Magnesium
    2,10 mg
  • Natrium
    7,33 mg
  • Niacin
    0,01 mg
  • Protein
    2,30 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    16,37 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    0,12 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    0,31 mg
  • Zink
    0,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet