Vegetarisk röd curry med mango, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kokosmjölk
    800 g
  • Mangopuré
    150 g
  • Sesamolja
    2,50 msk
  • Soja
    2,50 msk
  • Röd Currypasta
    45 g
  • Honung el socker
    2,50 msk
  • Vitlökspulver
    1 tsk
  • Majsstärkelse till redning
  • Grönsaksfond, konc
    2,50 g
  • Ristimbal, Findus 96008641
    400 g
  • Findus mix av Grönsakstimbaler tex 96008515,96009771
    1 kg
  • ev Timbalgrytbitar, kyckling ( 96008717

TILLAGNING

  1. Häll kokosmjölk, mangopuré, röd curry, sesamolja, soja och honung i en gryta och koka upp.

  2. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens. Smaka av med salt.

  3. Dela mixade grönsakstimbalerna av egen smak i mindre bitar och tillsätt i såsen. Sjud upp. Servera med värmd ristimbal .

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    511,10 kcal
  • Energi (kJ)
    2129,44 kJ
  • Fett
    40,77 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,71 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,82 g
  • Mättade fettsyror
    17,61 g
  • Fiber
    3,02 g
  • Järn
    2,01 mg
  • Kalcium
    89,27 mg
  • Kalium
    232,98 mg
  • Kolhydrat
    27,30 g
  • Disackarider
    1,44 g
  • Monosackarider
    3,75 g
  • Sackaros
    1,29 g
  • Magnesium
    31,72 mg
  • Natrium
    282,19 mg
  • Niacin
    0,71 mg
  • Protein
    8,62 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    58,55 g
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    6,71 mg
  • Vitamin E
    0,17 mg
  • Zink
    0,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet