INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Oxpuré FINDUS 96008183500 g
- Mjölk2,50 dl
- Silad viltsteksky2,50 dl
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Salt, peppar
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och rönnbärsgelé.En smakfull viltgryta - perfekt för höstens alla middagar. I detta recept är det lagat i en lättsmält gelékonsistens, så att fler ska kunna njuta av grytan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)85,51 kcal
- Energi (kJ)357,76 kJ
- Fett2,99 g
- Enkelomättade fettsyror1,20 g
- Fleromättade fettsyror0,38 g
- Mättade fettsyror0,99 g
- Järn0,77 mg
- Kalcium38,29 mg
- Kalium160,21 mg
- Kolesterol37,65 mg
- Kolhydrat1,21 g
- Disackarider1,23 g
- Magnesium16,35 mg
- Natrium95,25 mg
- Niacin4,24 mg
- Protein13,32 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten83,93 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,49 µg
- Vitamin E0,73 mg
- Zink0,91 mg