Kyckling och Kalkon
Ingredienser
Välj antal portioner
- Bacon20 g
- Palsternack- och senapsås
- Margarin5 g
- Gul lök, hackad5 g
- Vitlök, hackad1 g
- Buljong0,5 dl
- Potatis kokt150 g
Tillagning
Linda bacon runt kycklingfiléerna. Placera i bleck. Strö timjan över.
Tillaga 150°C 15 – 20 min.
Sås:
Fräs lök och vitlök i margarin. Blanda med buljong och puré. Smaksätt.
Servera med potatis och broccolibuketter.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt kycklingfilé med Grov kycklingpaté, Findus 88458, pensla med hickory liquid smoke.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt kycklingfile med Kycklingtimbal, Findus 29118, pensla med hickory liquid smoke. Broccolibuketter ersätts med Broccolitimbal 29112.
Gelékonsistens: Stekt kycklinggelé se MRS, potatismos, ersätt lök i såsen med lökpulver, förtjocka med Thick & Easy, Findus 22360, broccoligelé se MRS.
Flytande konsistens: Palsternackssoppa med kyckling se MRS. Servera med broccoliklick.
Energi- och proteinrik kost: 0,5 port. 0,75 dl sås berikad med 1 msk Berikning Majsvällingpulver samt grönsaker med matfett, Som tillbehör serveras standardmjölk.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Kyckling- och kalkonrecept för restaurang och storkök
Findus kockar bjuder på sina bästa recept anpassade för stora serveringar. T.ex kycklingwok, ceasarsallad, chicken nuggets och indiska kycklingbiffar