
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg10 st
- Honung3 msk
- Japansk Soja50 g
- Vitlök, klyftor6 st
- Sesamolja till stekning
- Ris
- Sushi-/jasminris680 g
- Risvinäger1,50 dl
- Socker45 g
- Salt
- Inlagd morot och gurka
- Gurkor2 st
- Morötter4 st
- Salt1 msk
- Japansk risvinäger4 msk
- Chili15 g
- Tillbehör
- Böngroddar
- Rostade sesamfrön
TILLAGNING
Ris
Servera riset i botten av en stor djup skål, fördela den skivade kyckligen och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och böngroddar.
Tips!
Servera eventuellt med extra chilisås.
Bibimbap, en koreansk maträtt som blir allt mer populär. Den görs på ris, chilisås, grönsaker, stekt ägg och i detta fall kyckling. Mums! En perfekt lunchrätt att sätta på menyn.
1. Koka riset enligt anvisning.
2. Koka upp socker, risvinäger och vatten.
3. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
Inlagd morot och gurka
1. Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin och blanchera (koka i cirka 15 sekunder).
2. Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
Marinera kycklingen i honung, soja och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna snabbt i 1-2 minuter på varje sida.
Stek äggen på ena sidan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)565,90 kcal
- Energi (kJ)2367,72 kJ
- Fett8,63 g
- Enkelomättade fettsyror3,33 g
- Fleromättade fettsyror1,67 g
- Mättade fettsyror2,30 g
- Fiber1,51 g
- Järn2,30 mg
- Kalcium129,71 mg
- Kalium790,94 mg
- Kolesterol258,40 mg
- Kolhydrat81,70 g
- Disackarider6,35 g
- Monosackarider8,62 g
- Sackaros6,20 g
- Magnesium63,75 mg
- Natrium1397,75 mg
- Niacin11,77 mg
- Protein38,08 g
- Riboflavin0,46 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten267,79 g
- Vitamin B121,03 µg
- Vitamin B61,21 mg
- Vitamin C24,93 mg
- Vitamin D1,36 µg
- Vitamin E4,38 mg
- Zink3,16 mg