
Chicken BLT med teriyakiaioli
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ciabatta360 g
- Bacon100 g
- Tomat2 st
- Grönsallad i kruka100 g
- Teriyakisås2 msk
- Chili, färsk urkärnad1 st
- Majonnäs5 msk
- Vitlök1 st
- Honung1 tsk
- Svartpeppar malen
- Salt
TILLAGNING
1. Värm innerfilén i varmluftsugn med lite ånga på 150° C i cirka 15 minuter.
2. Baka av Ciabattan i ugn 200° C i 2-3 minuter.
3. Stek baconet krispigt. Under tiden pressa vitlöken och blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Montera ciabattan med kyckling, bacon, sallad, tomat och skivad chili. Servera tillsammans med teriyakiaiolin.
Tips!
Det går även bra att servera Chicken BLT i baguetter.
En god BLT att sätta på menyn. Gjord på kycklinginnerfilé, bacon, grönsallad och en härlig teriyakiaioli. Utmärkt att servera till lunch på såväl café som restaurang.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)658,26 kcal
- Energi (kJ)2754,21 kJ
- Fett26,86 g
- Enkelomättade fettsyror7,89 g
- Fleromättade fettsyror10,68 g
- Mättade fettsyror5,89 g
- Fiber5,87 g
- Järn3,86 mg
- Kalcium77,09 mg
- Kalium840,43 mg
- Kolesterol103,88 mg
- Kolhydrat58,74 g
- Disackarider3 g
- Monosackarider5,05 g
- Sackaros0,98 g
- Magnesium123,03 mg
- Natrium1226,73 mg
- Niacin17,98 mg
- Protein42,05 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,61 mg
- Vatten187,73 g
- Vitamin B120,59 µg
- Vitamin B61,06 mg
- Vitamin C23,86 mg
- Vitamin D0,75 µg
- Vitamin E3,17 mg
- Zink2,85 mg