Chicken BLT med teriyakiaioli

Chicken BLT med teriyakiaioli

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Värm innerfilén i varmluftsugn med lite ånga på 150° C i cirka 15 minuter.

  2. 2. Baka av Ciabattan i ugn 200° C i 2-3 minuter.

  3. 3. Stek baconet krispigt. Under tiden pressa vitlöken och blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

  4. 4. Montera ciabattan med kyckling, bacon, sallad, tomat och skivad chili. Servera tillsammans med teriyakiaiolin.

  5. Tips!

  6. Det går även bra att servera Chicken BLT i baguetter.

  7. En god BLT att sätta på menyn. Gjord på kycklinginnerfilé, bacon, grönsallad och en härlig teriyakiaioli. Utmärkt att servera till lunch på såväl café som restaurang.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    658,26 kcal
  • Energi (kJ)
    2754,21 kJ
  • Fett
    26,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,68 g
  • Mättade fettsyror
    5,89 g
  • Fibrer
    5,87 g
  • Järn
    3,86 mg
  • Kalcium
    77,09 mg
  • Kalium
    840,43 mg
  • Kolesterol
    103,88 mg
  • Kolhydrater
    58,74 g
  • Disackarider
    3 g
  • Monosackarider
    5,05 g
  • Sackaros
    0,98 g
  • Magnesium
    123,03 mg
  • Natrium
    1226,73 mg
  • Niacin
    17,98 mg
  • Protein
    42,05 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,61 mg
  • Vatten
    187,73 g
  • Vitamin B12
    0,59 µg
  • Vitamin B6
    1,06 mg
  • Vitamin C
    23,86 mg
  • Vitamin D
    0,75 µg
  • Vitamin E
    3,17 mg
  • Zink
    2,85 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet