INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 800 g
- Olja0,50 dl
- Basmatiris1200 g
- Haricots verts150 g
- Paprika150 g
- Grönkål100 g
- Rödlök100 g
- Sojabönor100 g
- Gröna linser75 g
- Gul lök100 g
- Koriander40 g
- Salt10 g
- Sesamfrön3 msk
- Vatten1,50 dl
- Sås:
- Grönsaksbuljong, koncentrerad0,50 dl
- Vitlök, klyfta4 st
- Kokosmjölk6 dl
- Curry4 msk
TILLAGNING
1. Fräs upp allt till såsen. Mixa.
2. Stek upp alla ingredienser till grytan och håll varmt.
3. Tillaga basmatiris och kycklingbitarna enligt anvisning på förpackning.
4. Rör ner linser och sojabönor i basmatiriset.
5. Servera såsen, grönsakerna och kycklingbitarna var för sig som på bilden, eller blanda samman ingredienserna till en gryta och servera riset vid sidan om.
6. Toppa med svarta sesamfrön och färskriven koriander.
Tips!
För att sätta den riktiga indiska känslan på rätten, servera gärna med ett gott naanbröd till som tillbehör.
Servera denna härliga currygryta med kyckling i matsalen eller på din restaurang, så ska du få se på succé! Enkel och god maträtt som går att variera och anpassa mycket efter smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)836,11 kcal
- Energi (kJ)3498,39 kJ
- Fett24,68 g
- Enkelomättade fettsyror5,83 g
- Fleromättade fettsyror3,46 g
- Mättade fettsyror13,67 g
- Fiber5,07 g
- Järn3,67 mg
- Kalcium158,68 mg
- Kalium886,98 mg
- Kolesterol54,40 mg
- Kolhydrat109,26 g
- Disackarider2,31 g
- Monosackarider2,38 g
- Sackaros2,28 g
- Magnesium120,72 mg
- Natrium681,34 mg
- Niacin13,57 mg
- Protein40,42 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,50 mg
- Vatten209,64 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B61,21 mg
- Vitamin C43,88 mg
- Vitamin D0,50 µg
- Vitamin E2,83 mg
- Zink3,90 mg