Indisk kycklinggryta med kokos
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 800 g
- Jasminris, okokt700 g
- Gul curry35 g
- Vitlöksklyftor4 st
- Olja till steknnig3 msk
- Honung45 g
- Kokosmjölk600 g
- Hackad färsk koriander
- Paprika, finhackad2 st
- Salt och peppar
- Cashewnötter, grovhackade100 g
- sesamfrön
- Böngroddar400 g
TILLAGNING
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Fräs curry, vitlök och kycklingen i olja. Tillsätt kokosmjölk och honung. Låt koka upp och puttra några minuter.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Strö över koriander, paprika, cashewnötter och sesamfrön innan servering.
Tips!
Servera med jasminris och böngroddar.
Enkel och smakrik kycklinggryta med smaker från Indien. Kokosmjölk, koriander och paprika. Perfekt att servera både på lunchmenyn och i skolmatsalen. Går att variera efter tycke och smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)666,50 kcal
- Energi (kJ)2788,56 kJ
- Fett26,14 g
- Enkelomättade fettsyror8,05 g
- Fleromättade fettsyror2,34 g
- Mättade fettsyror14,39 g
- Fiber3,52 g
- Järn2,53 mg
- Kalcium69,36 mg
- Kalium731,89 mg
- Kolesterol54,43 mg
- Kolhydrat72,20 g
- Disackarider2,07 g
- Monosackarider5,37 g
- Sackaros1,81 g
- Magnesium97,71 mg
- Natrium297,98 mg
- Niacin12,20 mg
- Protein33,28 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,33 mg
- Vatten178,99 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B61,20 mg
- Vitamin C49,94 mg
- Vitamin D0,50 µg
- Vitamin E2,24 mg
- Zink3,14 mg