
Kokoscurry med kyckling & ris
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök450 g
- Rapsolja0,08 liter
- Vitlök20 g
- Currypaste45 g
- Körsbärstomater, halverade400 g
- Kokosmjölk 18%800 g
- Färsk koriander25 g
- Ris, kokt800 g
- Riven kokos15 g
TILLAGNING
1. Tina kycklingen.
Dessa möra Salladskyckling naturell tillagas mycket snabbt och går att använda i många olika rätter. De passar perfekt i wok och grytor som t.ex. denna smakrika kokoscurryn!
2. Hetta upp oljan, stek lök, vitlök och kyckligen i några minuter, tills de har fått lite färg.
3. Rör i röd currypasta samt kokosmjölk och låt koka i ca 5 minuter.
4. Lägg i körsbärstomater, en del av den hackade koriandern och en del av kokosen.
5. Servera rätten tillsammans med ris eller chiliris.
6. Rosta resterande kokos i en torr panna och strö over tillsammans med den hackade koriandern vid servering.
7. Servera med en fräsch sallad.
Tips!
Vill du ge riset mer smak? Hetta upp olja och tillsätt kokt ris, finhackad röd chili, tomatpuré, finhackad salladslök och ärter och stek i 5 minuter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)685,75 kcal
- Energi (kJ)2869,17 kJ
- Fett29,91 g
- Enkelomättade fettsyror6,67 g
- Fleromättade fettsyror3,10 g
- Mättade fettsyror18,32 g
- Fiber4,30 g
- Järn2,87 mg
- Kalcium182,06 mg
- Kalium845,15 mg
- Kolesterol51 mg
- Kolhydrat71,91 g
- Disackarider2,37 g
- Monosackarider3,12 g
- Sackaros2,34 g
- Magnesium97,15 mg
- Natrium407 mg
- Niacin14,66 mg
- Protein29,86 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,40 mg
- Vatten192,60 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B61 mg
- Vitamin C19,21 mg
- Vitamin D0,47 µg
- Vitamin E2,89 mg
- Zink1,97 mg