
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vitlöksklyftor8 g
- Chili40 g
- Rapsolja50 g
- Kokosmjölk10 dl
- Currypasta grön2 msk
- Ris, okokt800 g
TILLAGNING
1. Tina salladskycklingen.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Fräs lök, vitlök och chili i rapsoljan.
4. Häll i kokosmjölken, currypastan och wokgrönsakerna.
5. Låt koka i ett 5-10 minuter, smaka av med salt.
6. Tillsätt kyckligen så att den hinner bli varm. Rör sedan ner ärterna och servera till riset.
Tips!Servera tillsammans med en fräsh sallad och färsk lime.
Grön curry med kokosmjölk och kyckling. En god rätt med spännande smaker. Genom att tillaga curryn på salladskyckling och wokgrönsaker är curryn färdig på bara 15 minuter!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)745,51 kcal
- Energi (kJ)3119,13 kJ
- Fett33,45 g
- Enkelomättade fettsyror6,61 g
- Fleromättade fettsyror3,14 g
- Mättade fettsyror21,71 g
- Fiber5,86 g
- Järn3,44 mg
- Kalcium199,57 mg
- Kalium945,10 mg
- Kolesterol69,50 mg
- Kolhydrat70,79 g
- Disackarider3,62 g
- Monosackarider1,82 g
- Sackaros3,60 g
- Magnesium113,60 mg
- Natrium498,22 mg
- Niacin18,07 mg
- Protein37,13 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,46 mg
- Vatten213,42 g
- Vitamin B120,23 µg
- Vitamin B61,14 mg
- Vitamin C19,12 mg
- Vitamin D0,63 µg
- Vitamin E3,35 mg
- Zink2,45 mg