
Kyckling med apelsin- & ingefärsglaze
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Glaze
- Apelsin1 st
- Ingefära färsk5 g
- Mynta färsk5 g
- Honung2 msk
- Avokadosalsa
- Salladslök100 g
- Avokado800 g
- Chili röd20 g
- Koriander mald5 g
- Körsbärstomat200 g
- Olivolja1 msk
- Lime, saft2 msk
TILLAGNING
Glaze
Trevlig kycklingrätt med det lilla extra. En smakrik glaze med ingefära och apelsin. En passande rätt såväl till lunch som till middag. Sätt upp den på menyn idag!
1. Riv skalet tunt från apelsinen och pressa över saften från halva apelsinen.
2. Riv i ingefäran och blanda i tunt strimlad mynta.
3. Värm kycklingen enligt anvisning på förpackning. När 5 minuter återstår, ta ut kycklingen och pensla på glazen.
4. Värm vetekornspilaffen enligt anvisning på förpackningen.
5. Kärna ur och hacka ner avokadon. Strimla salladslöken, chilin och koriander. Klyfta tomaterna.
6. Blanda samman allt och smaksätt med saften från lime.
Tips!
Toppa rätten med lite örter innan servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1124,38 kcal
- Energi (kJ)4702,95 kJ
- Fett46,34 g
- Enkelomättade fettsyror18,74 g
- Fleromättade fettsyror15,05 g
- Mättade fettsyror9,40 g
- Fiber32,66 g
- Järn17,79 mg
- Kalcium124,22 mg
- Kalium3040,30 mg
- Kolesterol96,79 mg
- Kolhydrat70,97 g
- Disackarider31,39 g
- Monosackarider7,62 g
- Sackaros31,19 g
- Magnesium649,79 mg
- Natrium314,56 mg
- Niacin27,48 mg
- Protein89,58 g
- Riboflavin2,25 mg
- Tiamin3,62 mg
- Vatten202,59 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B64,87 mg
- Vitamin C25,15 mg
- Vitamin D1,81 µg
- Vitamin E26,29 mg
- Zink37,23 mg