Kyckling med apelsin/ingefärsglaze, vetekornsblandning och avokadosalsa

Kyckling med apelsin/ingefärs-glaze, vetekornsblandning och avokadosalsa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kycklingbröst med skinn, stekt 110-130g FINDUS 86801
    1200 g
  • Vetekornspilaff med äpple och tranbär FINDUS 6742
    2000 g
  • Glaze
  • Apelsin
    1 st
  • Ingefära färsk
    5 g
  • Mynta färsk
    5 g
  • Honung
    2 msk
  • Avokadosalsa
  • Avokado
    800 g
  • Salladslök
    100 g
  • Chili röd
    20 g
  • Koriander mald
    5 g
  • Körsbärstomat
    200 g
  • Lime, saft
    2 msk
  • Olivolja
    1 msk

TILLAGNING

  1. Börja med glazen. Riv skalet tunt från apelsinen och pressa över saften från halva apelsinen. Riv i ingefäran och blanda i tunt strimlad mynta.
    Värm kycklingen enligt anvisning på förpackning men när 5 minuter återstår, ta ut kyckling och pensla på glazen. Värm vetekornspilaffen i panna alternativt i ugn.
    Kärna ur och hacka ner avokadon. Strimla salladslöken, chilin och koriander. Klyfta tomaterna.
    Blanda samman allt och smaksätt med saften från lime.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1124,38 kcal
  • Energi (kJ)
    4702,95 kJ
  • Fett
    46,34 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,74 g
  • Fleromättade fettsyror
    15,05 g
  • Mättade fettsyror
    9,40 g
  • Fibrer
    32,66 g
  • Järn
    17,79 mg
  • Kalcium
    124,22 mg
  • Kalium
    3040,30 mg
  • Kolesterol
    96,79 mg
  • Kolhydrater
    70,97 g
  • Disackarider
    31,39 g
  • Monosackarider
    7,62 g
  • Sackaros
    31,19 g
  • Magnesium
    649,79 mg
  • Natrium
    314,56 mg
  • Niacin
    27,48 mg
  • Protein
    89,58 g
  • Riboflavin
    2,25 mg
  • Tiamin
    3,62 mg
  • Vatten
    202,59 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    4,87 mg
  • Vitamin C
    25,15 mg
  • Vitamin D
    1,81 µg
  • Vitamin E
    26,29 mg
  • Zink
    37,23 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet