Kyckling med apelsin/ingefärsglaze, vetekornsblandning och avokadosalsa

Kyckling med apelsin- & ingefärsglaze

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Glaze

  2. Trevlig kycklingrätt med det lilla extra. En smakrik glaze med ingefära och apelsin. En passande rätt såväl till lunch som till middag. Sätt upp den på menyn idag!

  3. 1. Riv skalet tunt från apelsinen och pressa över saften från halva apelsinen.

  4. 2. Riv i ingefäran och blanda i tunt strimlad mynta.

  5. 3. Värm kycklingen enligt anvisning på förpackning. När 5 minuter återstår, ta ut kycklingen och pensla på glazen.

  6. 4. Värm vetekornspilaffen enligt anvisning på förpackningen.

  7. 5. Kärna ur och hacka ner avokadon. Strimla salladslöken, chilin och koriander. Klyfta tomaterna.

  8. 6. Blanda samman allt och smaksätt med saften från lime.

  9. Tips!

  10. Toppa rätten med lite örter innan servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1124,38 kcal
  • Energi (kJ)
    4702,95 kJ
  • Fett
    46,34 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,74 g
  • Fleromättade fettsyror
    15,05 g
  • Mättade fettsyror
    9,40 g
  • Fibrer
    32,66 g
  • Järn
    17,79 mg
  • Kalcium
    124,22 mg
  • Kalium
    3040,30 mg
  • Kolesterol
    96,79 mg
  • Kolhydrater
    70,97 g
  • Disackarider
    31,39 g
  • Monosackarider
    7,62 g
  • Sackaros
    31,19 g
  • Magnesium
    649,79 mg
  • Natrium
    314,56 mg
  • Niacin
    27,48 mg
  • Protein
    89,58 g
  • Riboflavin
    2,25 mg
  • Tiamin
    3,62 mg
  • Vatten
    202,59 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    4,87 mg
  • Vitamin C
    25,15 mg
  • Vitamin D
    1,81 µg
  • Vitamin E
    26,29 mg
  • Zink
    37,23 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning