Kyckling med rotfrukter & paprikasås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,15 kg
- Tomat-paprikasås
- Schalottenlök4 st
- Krossade tomater800 g
- Paprika röd2 st
- Timjan, torkad1 tsk
- Honung flytande2 msk
- Vitlök klyftor4 st
- Olivolja1 dl
- Salt och peppar
- Vinäger vitvins-2 tsk
TILLAGNING
1.Värm Kycklinginnerfilé och Rotfruktsstrimlor enligt anvisning på förpackningen.
Tomat- och paprikasås
1. Hacka lök, paprika samt vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg.
2. Slå på tomatkrossen och låt koka ihop.
3. Smaksätt med övriga ingredienser och mixa såsen slät.
Servera kycklingen och rotfruktsstrimlorna med tomat- och paprikasåsen.
Tips!
Servera gärna med grönsallad till.
God kycklingrätt som passar bra att servera till många. Kycklinginnerfilén är redan stekt och behöver bara värmas på. Servera kycklingen med rotrfruktsstrimlor & en smakrik tomat- och paprikasås.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)413,46 kcal
- Energi (kJ)1730,26 kJ
- Fett13,50 g
- Enkelomättade fettsyror7,77 g
- Fleromättade fettsyror2,23 g
- Mättade fettsyror2,46 g
- Fiber8,53 g
- Järn3,58 mg
- Kalcium178,85 mg
- Kalium1475,49 mg
- Kolesterol78,20 mg
- Kolhydrat31,02 g
- Disackarider4,97 g
- Monosackarider9,71 g
- Sackaros4,89 g
- Magnesium120,16 mg
- Natrium477,38 mg
- Niacin18 mg
- Protein37,36 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,59 mg
- Vatten449,78 g
- Vitamin B120,21 µg
- Vitamin B61,21 mg
- Vitamin C78,49 mg
- Vitamin D0,72 µg
- Vitamin E5,19 mg
- Zink2,41 mg