
Kyckling- och rotfruktsgratäng
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morötter500 g
- Purjolök400 g
- Palsternacka500 g
- Smetana6 dl
- Ost, riven3,50 dl
- Vitpeppar mald4 g
- Salvia4 g
- Salt16 g
TILLAGNING
1. Skär morötter och palsternacka i stavar. Blanchera rotfrukterna en kort stund och låt rinna av. Blanda rotfruktsstavarna med kycklingstrimlor.
2. Blanda purjolök och smetana. Smaka av med salt och peppar.
3. Täck botten i en gratängform med purjolöksblandningen och fördela rotfrukts- och kycklingblandningen över.
4. Blanda riven ost med finhackad salvia och strö över gratängen.
5. Baka i ugnen i 25–30 minuter i 180 grader.
Tips!
Servera rätten direkt från ugnen och gärna tillsammans med en god sallad och ett nybakat bröd.
Bjud på den här goda och enkla gratängen som ett tillbehör på buffén. Ett bra sätt att få i sig både protein och grönsaker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)444,11 kcal
- Energi (kJ)1858,10 kJ
- Fett24,91 g
- Enkelomättade fettsyror6,25 g
- Fleromättade fettsyror1,36 g
- Mättade fettsyror14,93 g
- Fiber4,19 g
- Järn0,91 mg
- Kalcium130,48 mg
- Kalium939,17 mg
- Kolesterol148,19 mg
- Kolhydrat13,26 g
- Disackarider5,62 g
- Monosackarider3,68 g
- Sackaros4,08 g
- Magnesium66,66 mg
- Natrium1096,78 mg
- Niacin18,74 mg
- Protein39,87 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,36 mg
- Vatten246,84 g
- Vitamin B120,39 µg
- Vitamin B61,01 mg
- Vitamin C18,87 mg
- Vitamin D0,97 µg
- Vitamin E2,50 mg
- Zink1,81 mg