Quorn stroganoff

Kyckling stroganoff

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ris, okokt
    700 g
  • Gul lök
    3 st
  • 1 kg
  • Tomatpuré
    100 g
  • Olja till stekning
  • Passerade tomater
    600 g
  • Dijonsenap
    55 g
  • Crème fraiche
    600 g
  • salt och peppar
  • vatten
  • persilja

TILLAGNING

  1. 1. Tina Kycklingbröst strimlad.

  2. 2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3. Skala och hacka löken fint.

  4. 4. Fräs löken i olja några minuter tills löken mjuknar.

  5. 6. Tillsätt tomatpuré.

  6. 7. Häll i passerade tomater, crème fraiche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter.

  7. 8. Tillsätt kyckligen efter några minuter så att den hinner bli varm. Smaka av med salt och peppar.

  8. 9. Servera med kokt ris och en fräsch sallad.

  9. Tips!

  10. Strö över hackad persilja på toppen.

  11. Prova att använda Kycklingbröst strimlad på ett smart och enkelt sätt. Här är ett exempel på klassikern stroganoff i ny tappning med strimlor av just Kycklingbröst strimlad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    580,69 kcal
  • Energi (kJ)
    2429,72 kJ
  • Fett
    20,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,54 g
  • Mättade fettsyror
    11,94 g
  • Fiber
    1,63 g
  • Järn
    1 mg
  • Kalcium
    82,29 mg
  • Kalium
    764,45 mg
  • Kolesterol
    116,24 mg
  • Kolhydrat
    62,74 g
  • Disackarider
    1,99 g
  • Monosackarider
    3,98 g
  • Sackaros
    0,79 g
  • Magnesium
    64,21 mg
  • Natrium
    627,38 mg
  • Niacin
    14,44 mg
  • Protein
    35,26 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    210,02 g
  • Vitamin B12
    0,24 µg
  • Vitamin B6
    1,30 mg
  • Vitamin C
    14,72 mg
  • Vitamin D
    0,69 µg
  • Vitamin E
    2,57 mg
  • Zink
    2,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet