
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ris, okokt700 g
- Gul lök3 st
- Tomatpuré100 g
- Olja till stekning
- Passerade tomater600 g
- Dijonsenap55 g
- Crème fraiche600 g
- salt och peppar
- vatten
- persilja
TILLAGNING
1. Tina Kycklingbröst strimlad.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skala och hacka löken fint.
4. Fräs löken i olja några minuter tills löken mjuknar.
6. Tillsätt tomatpuré.
7. Häll i passerade tomater, crème fraiche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter.
8. Tillsätt kyckligen efter några minuter så att den hinner bli varm. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera med kokt ris och en fräsch sallad.
Tips!
Strö över hackad persilja på toppen.
Prova att använda Kycklingbröst strimlad på ett smart och enkelt sätt. Här är ett exempel på klassikern stroganoff i ny tappning med strimlor av just Kycklingbröst strimlad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)580,69 kcal
- Energi (kJ)2429,72 kJ
- Fett20,29 g
- Enkelomättade fettsyror5,39 g
- Fleromättade fettsyror1,54 g
- Mättade fettsyror11,94 g
- Fiber1,63 g
- Järn1 mg
- Kalcium82,29 mg
- Kalium764,45 mg
- Kolesterol116,24 mg
- Kolhydrat62,74 g
- Disackarider1,99 g
- Monosackarider3,98 g
- Sackaros0,79 g
- Magnesium64,21 mg
- Natrium627,38 mg
- Niacin14,44 mg
- Protein35,26 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten210,02 g
- Vitamin B120,24 µg
- Vitamin B61,30 mg
- Vitamin C14,72 mg
- Vitamin D0,69 µg
- Vitamin E2,57 mg
- Zink2,26 mg