
Kycklingfilé med currysås och ris
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1000 g
- Sås
- Lök gul, hackad150 g
- Miazena12 g
- Rapsolja30 ml
- Curry10 g
- Mjölk8 dl
- Grönsaksbuljong konc50 ml
- Salt
- Peppar
- Vispgrädde2 dl
- Ris okokt800 g
TILLAGNING
1. Värm kycklinginnerfiléerna enligt anvisning på förpackningen.
2. Stek löken i oljan tills den är mjuk.
3. Tillsätt sedan currypulvret och låt steka med i ca 1 min.
4. Pudra över mjöl och rör runt för att slippa klumpar.
Häll på mjölken, grädden och tillsätt grönsaksbuljongen. Låt koka ett par minuter.5. Smaksätt med salt och peppar.
6. Servera med ris och gröna ärter.
Tips!
Addera grönsaker och en örtolja i riset för en trevligare presentation.Med kycklinginnerfiléerna är det enkelt att laga många olika rätter. Då kycklingen redan är stekt behöver du endast värma & servera. Det möjliggör för användning i alla typer av rätter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)672,38 kcal
- Energi (kJ)2813,53 kJ
- Fett17,35 g
- Enkelomättade fettsyror5,73 g
- Fleromättade fettsyror2,22 g
- Mättade fettsyror7,96 g
- Fiber6,92 g
- Järn3,40 mg
- Kalcium299 mg
- Kalium1099,40 mg
- Kolesterol109,32 mg
- Kolhydrat77,81 g
- Disackarider8,79 g
- Monosackarider0,81 g
- Sackaros4,29 g
- Magnesium120,62 mg
- Natrium415,72 mg
- Niacin21,05 mg
- Protein46,66 g
- Riboflavin0,46 mg
- Tiamin0,88 mg
- Vatten267,84 g
- Vitamin B120,76 µg
- Vitamin B61,34 mg
- Vitamin C42,19 mg
- Vitamin D1,57 µg
- Vitamin E2,04 mg
- Zink3,33 mg