Quornfilé med currysås och ris

Kycklingfilé med currysås och ris

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1150 g
  • Sås
  • Lök gul, hackad
    150 g
  • Miazena
    12 g
  • Rapsolja
    30 ml
  • Curry
    10 g
  • Mjölk
    8 dl
  • Grönsaksbuljong konc
    50 ml
  • Salt
  • Peppar
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Ris okokt
    800 g

TILLAGNING

  1. 1. Värm kycklinginnerfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Stek löken i oljan tills den är mjuk.

  3. 3. Tillsätt sedan currypulvret och låt steka med i ca 1 min.

  4. 4. Pudra över mjöl och rör runt för att slippa klumpar.
    Häll på mjölken, grädden och tillsätt grönsaksbuljongen. Låt koka ett par minuter.

  5. 5. Smaksätt med salt och peppar.

  6. 6. Servera med ris och gröna ärter.

    Tips!

    Addera grönsaker och en örtolja i riset för en trevligare presentation.

  7. Med kycklinginnerfiléerna är det enkelt att laga många olika rätter. Då kycklingen redan är stekt behöver du endast värma & servera. Det möjliggör för användning i alla typer av rätter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    672,38 kcal
  • Energi (kJ)
    2813,53 kJ
  • Fett
    17,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,73 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,22 g
  • Mättade fettsyror
    7,96 g
  • Fiber
    6,92 g
  • Järn
    3,40 mg
  • Kalcium
    299 mg
  • Kalium
    1099,40 mg
  • Kolesterol
    109,32 mg
  • Kolhydrat
    77,81 g
  • Disackarider
    8,79 g
  • Monosackarider
    0,81 g
  • Sackaros
    4,29 g
  • Magnesium
    120,62 mg
  • Natrium
    415,72 mg
  • Niacin
    21,05 mg
  • Protein
    46,66 g
  • Riboflavin
    0,46 mg
  • Tiamin
    0,88 mg
  • Vatten
    267,84 g
  • Vitamin B12
    0,76 µg
  • Vitamin B6
    1,34 mg
  • Vitamin C
    42,19 mg
  • Vitamin D
    1,57 µg
  • Vitamin E
    2,04 mg
  • Zink
    3,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet