Quornfiléer a la provencale

Kycklingfiléer à la provencale

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Basilika, Rosmarin, Timjan
    18 g
  • Olivolja
    1 dl
  • Gul lök, hackad
    2 st
  • Vitlöksklyftor, hackade
    4 st
  • Röd paprika, klyftor
    3 st
  • Gul paprika, klyftor
    2 st
  • Grön paprika, klyftor
    2 st
  • Zucchini, skivad
    900 g
  • Krossade tomater
    1 kg
  • Kranvatten
    3 dl
  • Grönsaksbuljong, tärning
    3 g

TILLAGNING

  1. 1. Blanda kryddorna tillsammans med olivolja och pensla över kycklingen.

  2. 2. Stek lök, vitlök, paprika och zucchini i cirka 10 minuter under lock.

  3. 3. Tillsätt de krossade tomaterna och grönsaksbuljongen och låt det koka ytterligare 10 minuter. Salta och peppra.

  4. 4. Tillaga kycklingen enligt anvisningarna på förpackningen.

  5. Servera grönsakerna tillsammans med kycklingen.

  6. Tips!

  7. Garnera med färsk basilika.

  8. Vår version av klassiska kryddblandningen provencale med vitlök, basilika, rosmarin & timjan. Här serverad med kyckling & grönsaksblandning. Servera gärna med rostad potatis. Passar bra på lunchmenyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    398,48 kcal
  • Energi (kJ)
    1667,32 kJ
  • Fett
    19,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,26 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,38 g
  • Mättade fettsyror
    4,48 g
  • Fibrer
    4,42 g
  • Järn
    2,90 mg
  • Kalcium
    106,82 mg
  • Kalium
    980,02 mg
  • Kolesterol
    93,57 mg
  • Kolhydrater
    18,47 g
  • Disackarider
    0,68 g
  • Monosackarider
    11,75 g
  • Sackaros
    0,68 g
  • Magnesium
    81,40 mg
  • Natrium
    366,68 mg
  • Niacin
    19,80 mg
  • Protein
    34,54 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    394,95 g
  • Vitamin B12
    0,29 µg
  • Vitamin B6
    1,32 mg
  • Vitamin C
    171,76 mg
  • Vitamin D
    1,75 µg
  • Vitamin E
    6,86 mg
  • Zink
    2,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet