
Kycklingfiléer à la provencale
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Olivolja1 dl
- Basilika, Rosmarin, Timjan18 g
- Gul lök, hackad2 st
- Vitlöksklyftor, hackade4 st
- Gul paprika, klyftor2 st
- Röd paprika, klyftor3 st
- Zucchini, skivad900 g
- Grön paprika, klyftor2 st
- Krossade tomater1 kg
- Grönsaksbuljong, tärning3 g
- Kranvatten3 dl
TILLAGNING
1. Blanda kryddorna tillsammans med olivolja och pensla över kycklingen.
2. Stek lök, vitlök, paprika och zucchini i cirka 10 minuter under lock.
3. Tillsätt de krossade tomaterna och grönsaksbuljongen och låt det koka ytterligare 10 minuter. Salta och peppra.
4. Tillaga kycklingen enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera grönsakerna tillsammans med kycklingen.
Tips!
Garnera med färsk basilika.
Vår version av klassiska kryddblandningen provencale med vitlök, basilika, rosmarin & timjan. Här serverad med kyckling & grönsaksblandning. Servera gärna med rostad potatis. Passar bra på lunchmenyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)398,48 kcal
- Energi (kJ)1667,32 kJ
- Fett19,76 g
- Enkelomättade fettsyror11,26 g
- Fleromättade fettsyror2,38 g
- Mättade fettsyror4,48 g
- Fiber4,42 g
- Järn2,90 mg
- Kalcium106,82 mg
- Kalium980,02 mg
- Kolesterol93,57 mg
- Kolhydrat18,47 g
- Disackarider0,68 g
- Monosackarider11,75 g
- Sackaros0,68 g
- Magnesium81,40 mg
- Natrium366,68 mg
- Niacin19,80 mg
- Protein34,54 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten394,95 g
- Vitamin B120,29 µg
- Vitamin B61,32 mg
- Vitamin C171,76 mg
- Vitamin D1,75 µg
- Vitamin E6,86 mg
- Zink2,09 mg