Quorn gryta med rotfrukter och ris

Kycklinggryta med rotfrukter & ris

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Stek kycklingen och grytgrönsaker i en het stekpanna. 

  2. 2. Lägg kyckligen och grytgrönsakerna på ett bleck.

  3. 3. Gör skysås av stekskyn från kycklingen och grytgrönsakerna. Tillsätt grönsaksbuljong, rapsolja och kinesisk soya. Red ut med majzena.

  4. 4. Häll över skysåsen över kycklingen och grytgrönsakerna och servera.

  5. 5. Givetvis kan du servera rätten med sina ingredienser var för sig.

  6. 5. Koka basmatiriset och servera tillsammans med kycklinggrytan.

    Tips!
    Byt ut kinesisk soya mot glutenfria alternativ så passar rätten fler.

    Salladskyckling naturell, med sin naturella smak, är ett perfekt alternativ som passar både till kalla sallader och varma grytor.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    336,55 kcal
  • Energi (kJ)
    1409,47 kJ
  • Fett
    5,18 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,44 g
  • Mättade fettsyror
    0,99 g
  • Fiber
    2,13 g
  • Järn
    0,95 mg
  • Kalcium
    40,77 mg
  • Kalium
    552,41 mg
  • Kolesterol
    64,60 mg
  • Kolhydrat
    39,19 g
  • Disackarider
    0,72 g
  • Monosackarider
    1 g
  • Sackaros
    0,69 g
  • Magnesium
    57,54 mg
  • Natrium
    794,21 mg
  • Niacin
    13,73 mg
  • Protein
    32,21 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    309,04 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,88 mg
  • Vitamin C
    25,60 mg
  • Vitamin D
    0,60 µg
  • Vitamin E
    1,29 mg
  • Zink
    1,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet