Kycklingköttbullar och nudelsallad thaistyle

Kycklingköttbullar och nudelsallad Thaistyle

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Risnudlar
    500 g
  • Solroskärnor
    100 g
  • Asiatiska kycklingköttbullar FINDUS 55091
    1,50 kg
  • Kokosmjölk
    800 g
  • Kranvatten
    400 g
  • Grön currypasta
    60 g
  • Lime
    1 st
  • Salt & peppar

TILLAGNING

  1. Koka och kyl ner risnudlarna. Rosta solroskärnor lätt i ugn eller panna. Fräs currypastan i lite olja, slå på kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Tillaga kycklingköttbullar enligt anvisningar på  förpackningen. Wokbas med nudlar värms i kokosmjölksåsen. Smaka av med salt och peppar. Risnudlarna går i strax före servering. Toppa med de asiatiska kycklingbullarna och solroskärnor.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    781,45 kcal
  • Energi (kJ)
    3248,58 kJ
  • Fett
    33,75 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,08 g
  • Mättade fettsyror
    17,29 g
  • Fibrer
    8,36 g
  • Järn
    1,89 mg
  • Kalcium
    72,91 mg
  • Kalium
    277,34 mg
  • Kolhydrater
    83,51 g
  • Disackarider
    0,15 g
  • Monosackarider
    0,04 g
  • Sackaros
    0,15 g
  • Magnesium
    36,95 mg
  • Natrium
    1156,94 mg
  • Niacin
    11,07 mg
  • Protein
    30,19 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    52,11 g
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    9,53 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    0,02 mg
  • Zink
    1,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet