INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 600 g
- Dill & parmesandressing
- Parmesan, finriven100 g
- Citronskal, det yttersta1 st
- Olivolja2 dl
- Salt
- Svartpeppar
- Dill20 g
- Fetaost150 g
- Blandsallad200 g
TILLAGNING
Tillaga grönsaksblandningen enligt anvisning på förpackningen och vänd ner blandsallad. Tärna fetaost och dekorera.
Dressing
1. Mixa dill, citronskal och olivolja.2. Blanda med finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering vänd runt grönsaksblandningen med dressingen.
Tips! Dressingen passar också utmärkt till en spröd grönsallad eller i en pastasallad.
Varför inte göra en grekisk sallad på nytt sätt? Här gjord på grönsaksblandning med bönor och grillad tomat. Tvisten blir dressingen på dill och parmesan! Perfekt på buffén.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)294,32 kcal
- Energi (kJ)1231,55 kJ
- Fett25,06 g
- Enkelomättade fettsyror14,76 g
- Fleromättade fettsyror2,02 g
- Mättade fettsyror7,03 g
- Fiber1,95 g
- Järn0,77 mg
- Kalcium266,40 mg
- Kalium198,60 mg
- Kolesterol21,25 mg
- Kolhydrat7,76 g
- Disackarider1,43 g
- Monosackarider0,43 g
- Sackaros0,99 g
- Magnesium26,78 mg
- Natrium287,18 mg
- Niacin1,01 mg
- Protein9,22 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten79,97 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C9,89 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E3,58 mg
- Zink1,15 mg