Grekisk sallad med tvist

Grekisk sallad med tvist

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 600 g
  • Dill & parmesandressing
  • Parmesan, finriven
    100 g
  • Citronskal, det yttersta
    1 st
  • Olivolja
    2 dl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dill
    20 g
  • Fetaost
    150 g
  • Blandsallad
    200 g

TILLAGNING

  1. Tillaga grönsaksblandningen enligt anvisning på förpackningen och vänd ner blandsallad. Tärna fetaost och dekorera.

  2. Dressing
    1. Mixa dill, citronskal och olivolja.

  3. 2. Blanda med finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vid servering vänd runt grönsaksblandningen med dressingen.

  5. Tips! Dressingen passar också utmärkt till en spröd grönsallad eller i en pastasallad.

  6. Varför inte göra en grekisk sallad på nytt sätt? Här gjord på grönsaksblandning med bönor och grillad tomat. Tvisten blir dressingen på dill och parmesan! Perfekt på buffén.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    294,32 kcal
  • Energi (kJ)
    1231,55 kJ
  • Fett
    25,06 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,02 g
  • Mättade fettsyror
    7,03 g
  • Fiber
    1,95 g
  • Järn
    0,77 mg
  • Kalcium
    266,40 mg
  • Kalium
    198,60 mg
  • Kolesterol
    21,25 mg
  • Kolhydrat
    7,76 g
  • Disackarider
    1,43 g
  • Monosackarider
    0,43 g
  • Sackaros
    0,99 g
  • Magnesium
    26,78 mg
  • Natrium
    287,18 mg
  • Niacin
    1,01 mg
  • Protein
    9,22 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    79,97 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    9,89 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    3,58 mg
  • Zink
    1,15 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet