Klostergrönsaker

Klostergrönsaker med pepparrotscrème

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Klostergrönsaker enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Vispa crème fraiche tjock i maskin. Tillsätt den rivna pepparroten.

  3. 3. Blanda vinäger och olja smaka av med socker, salt och peppar. Vänd ner i grönsakerna.

  4. 4. Toppa grönsakerna med pepparrotscrèmen.

  5. Tips!

  6. Forma crème fraichen med hjälp av en varm slev.

  7. Klostergrönsaker - en klassisk blandning av grönsaker. Morot, sugar snap peas och blomkål. Perfekt på salladsbuffén eller som ett enklare tillbehör till huvudrätten.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,12 kcal
  • Energi (kJ)
    1121,71 kJ
  • Fett
    26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,58 g
  • Mättade fettsyror
    12,32 g
  • Fiber
    1,80 g
  • Järn
    0,76 mg
  • Kalcium
    54,95 mg
  • Kalium
    166,04 mg
  • Kolesterol
    47,76 mg
  • Kolhydrat
    5,91 g
  • Disackarider
    2,46 g
  • Monosackarider
    0,57 g
  • Sackaros
    1,22 g
  • Magnesium
    16,39 mg
  • Natrium
    316,25 mg
  • Niacin
    0,55 mg
  • Protein
    2,64 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    95,73 g
  • Vitamin B12
    0,06 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    9 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    2,19 mg
  • Zink
    0,32 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet