Sweet och sour bön sallad

Sweet & Sour Bönsallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 500 g
  • Dressing:
  • Rapsolja
    2 dl
  • Risvinäger
    1 dl
  • Socker
    1 dl
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Romansallad, riven
    300 g

TILLAGNING

  1. Börja med att tillaga grönsaksblandningen enligt anvisning på förpackningen. Blanda sedan med riven romansallad.

  2. Dressing
    Vispa dressingen ordentligt så att sockret löser sig, smaka av med salt och peppar.

  3. Tips!

  4. Servera som en enkel lunch tillsammans med Salladskyckling. Bjud då gärna ett nygräddat bröd och smör till.

  5. Addera något nytt till salladsbuffén! Denna goda bönsallad på Grönsaksblandning med bönor och tomat serveras med en fräsch sötsur dressing. Går smidigt att göra till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    237,22 kcal
  • Energi (kJ)
    992,61 kJ
  • Fett
    18,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,09 g
  • Mättade fettsyror
    1,34 g
  • Fiber
    1,78 g
  • Järn
    0,51 mg
  • Kalcium
    28,89 mg
  • Kalium
    175,17 mg
  • Kolhydrat
    15,49 g
  • Disackarider
    9,33 g
  • Monosackarider
    0,51 g
  • Sackaros
    9,33 g
  • Magnesium
    17,10 mg
  • Natrium
    17,18 mg
  • Niacin
    0,74 mg
  • Protein
    2,21 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    78,18 g
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    6,80 mg
  • Vitamin E
    4,92 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet