Ängamat

Ängamat

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Koka upp puré, grädde och grönsaksbuljong. Låt sjuda i 5 min.

  2. Tillsätt Berikning Majsvälling, klostergrönsakerna och ärter, låt sjuda ytterligare 1 min. Smaksätt med salt och peppar. 

  3. Vid servering garnera med strimlade sockerärter, persilja och eventuellt örtolja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    277,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1160,44 kJ
  • Fett
    20,68 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,87 g
  • Mättade fettsyror
    12,91 g
  • Fiber
    7,48 g
  • Järn
    2,16 mg
  • Kalcium
    128,93 mg
  • Kalium
    814,15 mg
  • Kolesterol
    56,58 mg
  • Kolhydrat
    11,87 g
  • Disackarider
    4,45 g
  • Monosackarider
    3,96 g
  • Sackaros
    3,10 g
  • Magnesium
    51,79 mg
  • Natrium
    173,79 mg
  • Niacin
    2,40 mg
  • Protein
    7,86 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    320,41 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    159,36 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    1,09 mg
  • Zink
    1,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning