Blomkål & grönkålssoppa med rostade pinjenötter

Blomkål- & grönkålssoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Droppa lite olivolja över vid servering.

  3. Enkel lakto-vegetarisk soppa gjord på blomkål och grönkål. Soppan passar perfekt som en lättare lunch eller som en trevlig förrätt. Kan enkelt lagas till många gäster.

  4. 1. Hacka och fräs schalottenlök mjuk i lite olja.

  5. 2. Tillsätt kycklingbuljong, vatten, blomkålspuré och grönsaker. Låt koka upp.

  6. 3. Häll i grädde, koka upp och smaka av med citron, salt och peppar.

  7. Garnityr

  8. 1. Rosta pinjenötter lätt i en torr stekpanna.

  9. 2. Riv färska grönkålsblad i grova stycken och stek i olja.

  10. Mixa soppan hastigt före servering för att få den härligt skummig.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    727,87 kcal
  • Energi (kJ)
    3045,35 kJ
  • Fett
    53,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    19,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,61 g
  • Mättade fettsyror
    27,04 g
  • Fiber
    7,49 g
  • Järn
    2,14 mg
  • Kalcium
    228,78 mg
  • Kalium
    960,77 mg
  • Kolesterol
    113,73 mg
  • Kolhydrat
    45,50 g
  • Disackarider
    6,99 g
  • Monosackarider
    3,60 g
  • Sackaros
    1,53 g
  • Magnesium
    127,52 mg
  • Natrium
    1212,86 mg
  • Niacin
    3,34 mg
  • Protein
    13,60 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,41 mg
  • Vatten
    442,78 g
  • Vitamin B12
    0,69 µg
  • Vitamin B6
    0,50 mg
  • Vitamin C
    105,50 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    5,52 mg
  • Zink
    2,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning