Soppa
Ingredienser
Välj antal portioner
- Olivolja2 msk
- Lök gul1 st
- Timjan8 g
- Vitt vin1,5 dl
- Grönsaksbuljong, färdig0,5 l
- Salt1 tsk
- Vitpeppar mald
- Krutonger:
- Vitt bröd200 g
- Smör1 g
- Olivolja1 g
- Till servering:
- Timjan
- Olivolja
- Crème fraiche
Tillagning
Fräs den hackade löken i olja i en minut.
Lägg i timjan och fräs 5 sekunder till.
Häll i vinet, koka upp.
Häll i buljongen och puréerna. Koka upp under omröring och smaka av med salt och peppar. Värm upp smör och olja i en het stekpanna. När fettet är varmt, lägg i brödet och stek tills det är gyllenbrunt. Salta och låt rinna av på hushållspapper.
Servera soppan toppad med krutongerna och en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja och garnera med färsk timjan.
Lägg i timjan och fräs 5 sekunder till.
Häll i vinet, koka upp.
Häll i buljongen och puréerna. Koka upp under omröring och smaka av med salt och peppar. Värm upp smör och olja i en het stekpanna. När fettet är varmt, lägg i brödet och stek tills det är gyllenbrunt. Salta och låt rinna av på hushållspapper.
Servera soppan toppad med krutongerna och en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja och garnera med färsk timjan.
Näringsvärde per (per 100g)
Energifördelning
Fett
- varav fleromättat fett
- varav mättat fett
- varav fleromättat fett
Fibrer
Protein
Kolhydrater
Andra fetter
© Findus 2015
Recept på SOPPOR för restaurang och storkök
Findus goda recept på lättlagade soppor gör det enkelt att variera menyn eller matsedeln. Några favoriter är Cowboysoppa, Grönärtssoppa och Fisksoppa med saffran.