Grön ärtpurésoppa med pepparrotsgrädde & rökt lax
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grön ärtpurésoppa à 3 dl
- 1,20 kg
- Grönsaksbuljong, färdig1,80 liter
- Gul lök, finhackad100 g
- Timjan eller mejram10 g
- Salt10 g
- Svartpeppar malen10 g
- Pepparrotsgrädde
- Vispgrädde2 liter
- Pepparrot riven200 g
- Lax kallrökt skivad200 g
- Smör50 g
TILLAGNING
1. Koka upp Ärtpuré, buljong och lök. Smaksätt.
2. Vispa grädden. Smaksätt med pepparrot.Grov patékonsistens: Se ovan.
timbalkonsistens: Servera soppan med slät pepparrotsgrädde och tärnad Lax- och fisktimbal, Findus 49616.
Gelékonsistens: Tjock Grön ärtsoppa, se MRS. Servera med slät pepparrotsgrädde och rökt lax (bredvid) se MRS samt geléat bröd, se MRS.
Flytande konsistens: Grön ärtsoppa, se MRS. Servera med slät pepparrotsgrädde.
energi- och proteinrik kost: 1,5 dl soppa berikas med 1 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 samt 1 tsk matfett. Som tillbehör serveras 1 smörgås med pålägg samt standardmjölk.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med pepparrotsgrädde och finstrimlad rökt lax samt oststång eller smörgås.Smakfull och härligt grön soppa lagad på ärtpuré. Toppas med rökt lax och grädde smaksatt med pepparrot.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1197,95 kcal
- Energi (kJ)5012,34 kJ
- Fett90,56 g
- Enkelomättade fettsyror23,22 g
- Fleromättade fettsyror3,88 g
- Mättade fettsyror54,80 g
- Fiber10,46 g
- Järn3,24 mg
- Kalcium246,40 mg
- Kalium806,60 mg
- Kolesterol254,40 mg
- Kolhydrat67,96 g
- Disackarider15,04 g
- Monosackarider2,40 g
- Sackaros7,38 g
- Magnesium87,90 mg
- Natrium1292,42 mg
- Niacin7,45 mg
- Protein24,85 g
- Riboflavin0,53 mg
- Tiamin0,72 mg
- Vatten452,54 g
- Vitamin B122,47 µg
- Vitamin B60,58 mg
- Vitamin C75,65 mg
- Vitamin D2,14 µg
- Vitamin E3,53 mg
- Zink2,61 mg