Lättlagat med timbaler

Alla människor har rätt att äta god och näringsrik mat. Men för personer med tugg- och sväljsvårigheter, dysfagi, kan det till och med vara farligt att äta en vanlig måltid. Med timbaler serverar du mat med en mjuk och slät konsistens som gör det möjligt för personer med bland annat medfödda handikapp, MS, ALS, Parkinsons, demens, cancer eller stroke att tugga, svälja och njuta av en god och näringsrik måltid.

Timbaler från Special Foods

Våra timbaler har ett aptitligt utseende och finns i många goda smaker för att lätt kunna varieras. De är lätta att tillaga - placera frysta timbaler på en tallrik tillsammans med lite vatten, pensla på matfett, täck med plastfilm och mikra. Servera med ett lent mos och mycket sås.

Timbaler beställer du enkelt till din närmsta ICA-handlare, via MatHem.se eller din grossist. Välj mellan sortimentslådor med kött- och fisktimbaler eller grönsakstimbaler. Du kan även beställa våra GoVital enportionsrätter med timbaler.

SE ALLA TIMBALER HÄR

Serveringsförslag

Det är lätt att laga mat med timbaler och det går att kombinera dem på många sätt.
Nedan hittar du flera spännande exempel på hur du kan skapa goda rätter.

Grönsaksstuvning. Värm grönsakstimbaler. Dela i bitar och lägg i stuvning. Servera till exempel med korvtimbal.

Köttgryta. Värm grytbitarna. Lägg i en färdig slät sås. Servera med grönsakstimbal och potatismos

Kycklingspett. Pensla kycklingtimbaler med sockerkulör utrörd i vatten. Strö över grillkrydda. Dela timbalerna och trä på spett. Värm.

Bruna bönor och fläsk. Värm stekt fläsktimbaler. Servera med silade bruna bönor och potatismos. 

Läs mer om konsistensanpassad mat

Ta del av mer information om konsistensanpassad mat. Nedan hittar du länkar om dysfagi och hur du enkelt kan servera god och näringsrik mat till personer med tugg- och sväljsvårigheter.