Nyheter

Filter

resultat för

24 Juni 2018

Fingerfood - Ett måltidskoncept

Många personer som lider av demens har svårighet att hantera bestick och förmåga äta på egen hand. Risken är att de äter för lite med viktminskning och undernäring som följd.

Genom att servera mat som kan ätas med händerna sk Fingerfood, kan man möjliggöra för denna målgrupp att kunna äta själv, något som är viktigt för att känna värdighet och välbefinnande.

Läs mer

20 Juni 2018

3D printad mat, en möjlig lösning på undernäring bland äldre?

Den 13 juni var representanter från Sverige i Tokyo på svenska ambassaden för att visa denna framtida utveckling. Med sig hade de Findus timbaler som lät sig väl smakas av deltagarna.

Läs mer

22 September 2017

Vardaga Silverpark prisas för bästa måltid inom äldreomsorgen

Vardaga Silverpark utsågs under tisdagen till vinnare av Årets Seniormåltid. Priset delades ut av Findus Sveriges VD Katarina Tell som representant för Findus Special Foods under White Guide Senior-galan i Göteborg. Syftet är att öka medvetenheten om äldres behov av aptitlig och näringsrik mat.

Läs mer

10 Mars 2017

Nyhet! Berikning Majsvälling

Nu kan även personer som äter lite mindre få i sig den näring de behöver. Använd i vanliga rätter eller som näringstät välling för att väcka en slocknad aptit och ge matglädje där livet sätter begränsningar.

Läs mer

6 Oktober 2016

Välling med fullkorn

Varma & goda stunder med Välling med fullkorn!

Läs mer