Första tuggan tar man med blicken

Riktig matglädje är när smak, doft och utseende tillsammans får det att vattnas i munnen. Och när livet börjar sätta begränsningar ska maten få förbli något positivt. Därför är vår strävan att göra konsistensanpassad mat som liknar den vanliga maten, både vad gäller smak och utseende.

Med vårt koncept Findus Special Foods ska ingen behöva sakna de välkända, omtyckta rätterna, eller gå miste om alla de nya spännande smakerna.

Våra färdiglagade fisk-, kött-, och grönsakstimba­ler samt grova patéer kan kombineras till en mängd olika måltider. Tillsammans med vårt stora sortiment av puréer kan man skapa de mest varierande rätter. Goda, vackra, näringsrika rätter som väcker aptit och ger både matglädje och energi.

Behöver någon ett ytterligare protein- och energitillskott kan man lätt förstärka med Berik­ning Majsvälling. Med förtjockningsmedlet Thick & Easy™ kan alla fortsätta att få sina älsklingsdrycker i rätt konsistens!

Ett resultat av över 40 års arbete

I över 40 år har Findus samarbetat med framstå­ende experter, byggt nätverk och skapat Findus Special Foods till ett unikt totalkoncept. Förutom de många produkterna omfattar konceptet:

- forskning och utveckling

- recept och serveringsförslag

- rådgivning och utbildningsprogram

Vem har behov av mat och dryck med förändrad konsistens?

Många personer lider av dysfagi, felfunktioner i mun­håla och/eller svalg, som kan vara orsak till tugg- och sväljbesvär.

Detta kan bero på:

Mätt Rätt & Slätt

I kokboken Mätt Rätt & Slätt finns recept på goda, vackra och näringsrika rätter som väcker aptit och ger både matglädje och energi.

För att återskapa matsedlar för denna målgrupp krävs ett brett sortiment av puréer, släta timbaler och grova patéer av samma bredd och variation som till den vanliga matsedeln.

För visst ska matglädje vara en självklarhet för alla?

Findus Special Foods har över 500 varierande recept

Klicka här för att bläddra i kokboken Mätt Rätt & Slätt

 

Findus Special Foods erbjuder:

 

Vi deltar också i branschens symposier och mässor samt bidrar till forskning och utveckling inom området.