Special Foods sortiment

Findus Special Foods erbjuder ett brett sortiment av produkter för personer som behöver anpassad kost. Riktig matglädje är när smak, doft och utseende tillsammans får det att vattnas i munnen. Därför är vår strävan att göra konsistensanpassad mat som liknar den vanliga maten, både vad gäller smak och utseende. Nedan finner du vilka produktkategorier vi jobbar med.

 

FINDUS PURÉER

Består av djupfrysta, finpasserade, släta och rena råvaror utan färgämnen och konserveringsmedel. Puréerna är okryddade och lösfrysta i små bitar om ca 5 g/st.

FINDUS OMELETT- OCH TIMBALBAS

Basen är en färdig omelettstomme, som är okryddad och lösfryst i små bitar om ca 5 g/st. I receptet ingår inte gluten. Efter upptining används produkten som bas i timbaler och omeletter.

FINDUS SOPP- OCH SÅSBAS, BERIKAD

En färdig näringstät sopp- och såsbas. Tillaga enkelt berikad soppa eller sås. Den är färdigkryddad och har låg laktoshalt samt är lösfryst i små bitar om ca 5 g/st.

FINDUS TIMBALER, KÖTT, FISK, GRÖNSAKER, RIS

Timbaler är näringstäta, färdiglagade och baserade på finpasserade råvaror, som gör att produkten blir helt slät, mjuk, sammanhållande och omelettliknande. I recepten ingår inte gluten eller mjölkprodukter. De är praktiskt lösfrysta.

            

FINDUS PANNKAKSPLÄTT, TIMBAL

Plätten är näringstät, färdiglagad och baserad på traditionella ingredienser, som gör att produkten blir helt slät, luftig och mjuk. De är praktiskt lösfrysta och väger 30 g/st. 

 

FINDUS GROVA PATÉER, KÖTT, GRÖNSAKER

Våra patéer är näringstäta färdiglagade och baserade på grovmalda råvaror som bidrar till den grova och sammanhållande konsistensen. I recepten ingår inte gluten eller mjölkprodukter. De är praktiskt lösfrysta.

 

 

 

GoVital  - Matglädje för ALLA!

GoVitals portionsrätter är komponerade utifrån goda smaker, tilltalande utseende, ätvänliga konsistenser och variation. Varje portionsrätt har dessutom ett balanserat näringsinnehåll. GoVital – ett bra val och inte bara för den goda smakens skull!

 

GoVital Timbalkonsistens vid tugg- och sväljsvårigheter 

Timbaler har en mjuk, slät och omelettliknande konsistens med god smak och aptitligt utseende. Passar till personer som har svårt att tugga och svälja.

 

GoVital Proteinrik varmrätt och dessutom dessert

I den här rätten har vi förutom fina råvaror även tillsatt protein i både varmrätt och dessert. En läcker måltid som ger det lilla extra. I både varmrätt och dessert är extra protein tillsatt och i rätterna innehåller rikligt med sås.

 

GoVital Proteinrik soppa

Ett superbt energipaket, utvecklat för de som behöver extra näring t ex personer med sviktande aptit. Sopporna innehåller vitaminer, mineraler, fibrer samt alla essentiella aminosyror och fettsyror - allt som behövs för cellbyggnad och för att stärka immunförsvaret.