Ingredienser
Välj antal portioner
- Laxterrin à 60 g
- Hummerfond5 dl
- Basilika FINDUS 3217150 g
- Citron pressad0,5 dl
- Tabascosås2 tsk
- Krämig vårsås à 1 dl
- Matfett3 kg
- Kranvatten4 l
- Parmesanost, fint riven700 g
- Matfett1000 g
Tillagning
Laxterrin
Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.
Blanda med övriga ingredienser.
Smaksätt.
Grädda.
- Kombiugn med ånga 125° C, ca 1 tim.
- Hushållsugn 175° C, ca 45 min, gärna vattenbad.
Dekorera med röd stenbitsrom och dill.
10 portioner är lagom i en 2 lit form.
21 portioner är lagom i ett GN 1/1 100 mm.
Ärtsås
Blanda puré, matfett och vatten.
Koka upp.
Tillsätt osten och låt smälta under omrörning.
Till E-kost tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett.
Smaksätt. Hetta upp.
Servera med pressad potatis och grönsak.
Servera Fiskterrinen som förrätt med bröd eller som huvudrätt.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™ Findus 22360.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med en klick ärtsås (se gelékonsistens).
.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Recept & inspiration 
Vi har kategoriserat våra recept så att det ska vara enkelt att hitta rätt konsistens från vår kokbok Mätt, Rätt och Slätt, förkortat MRS. Övriga recept finns upplagda både som A-kost och E-kost, för att passa olika behov. Dessa är också konsistensanpassade.
Hälsningar, Jenny Lindberg