Dessert
Ingredienser
Välj antal portioner
- Ananasbakelse à 100g
- Botten
- Smör150 g
- Vetemjöl3 dl
- Bakpulver1 tsk
- Strösocker0,5 dl
- Fyllning
- Ägg2 st
- Strösocker0,75 dl
- Crème Fraiche2,5 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Vispgrädde2 dl
- Jordgubbar till dekoration
Tillagning
Botten
1. Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.
Kavla eller tryck ut i formen.
Fyllning
1. Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen över botten.
Grädda
Kombiugn 150˚C, ca 30 min.
Låt kakan stå en stund så att fyllningen ”stannar”
40 portioner är lagom i ett GN1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Enl receptet.
Timbalkonsistens: Enl receptet. Uteslut botten. Ersätt jordgubbar med jordgubbspuré, smaksätt med lite socker.
Gelékonsistens: Se Timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Ananassoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med en klick vispad grädde och jordgubbar.
En fantastiskt god ananaspaj, full med smak. Pajen toppas med både vispgrädde och jordgubbar som tillsammans bildar en fin smakkombination.
Näringsvärde per (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015