Dessert
Ingredienser
Välj antal portioner
- Fruktig risgrynskaka à140g
- Ris2 dl
- Kranvatten4 dl
- Mjölk800 g
- Ägg5 st
- Strösocker75 g
- Vispgrädde100 g
- Rivet skal av citron alt citronsaft1 st
- Kardemumma, mald6 g
- Jordgubbssås
- Kranvatten6 dl
- Potatismjöl5 tsk
- Socker75 g
- Vispgrädde250 g
Tillagning
Koka upp riset i saltat vatten.
Häll i mjölken, rör om.
Koka upp på nytt och låt sjuda tills grynen är mjuka.
Tillsätt frusen puré och låt purén smälta och svalna.
Rör i uppvispade ägg, socker, vispgrädde, citron och kardemumma.
Smaka av.
Häll gröten i smorda formar eller bleck.
Grädda i konvektionsugn 175˚ C, ca 45 minuter.
8 portioner är lagom i en 2 lit form.
24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Jordgubbssås:
Blanda vatten och potatismjöl. sjuda upp.
Tillsätt med socker.
Servera risgrynskakan med jordgubbssås och vispad grädde.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan eller Manna à la Malta, se MRS.
Servera med jordgubbsås och vispad grädde.
Gelékonsistens: Manna à la Malta, se MRS, servera med jordgubbsås och vispad grädde.
Flytande konsistens: Jordgubbssoppa, se MRS, servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015