Kött
Ingredienser
Välj antal portioner
- Grönsakspastej à 120g
- Pastejsmet
- Salt, peppar
- Salt, peppar
- Örtsås à 1 dl
- Créme fraiche7,5 dl
- Majonnäs2,5 dl
- Tomatpuré
- Örtkryddor
- Salt, peppar
- Rökt skinka i skivor á 50 g
- Rökt skinka500 g
Tillagning
Grönsakspastej
Blanda puré, omelett- och timbalbas och Thick & Easy™. Till E-kost tillsätt Berikning Majsvällningpulver och matfett. Smaksätt.
Varva timbaler och pastejsmet i smord form eller bleck. Täck med lock eller folie. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
10 portioner är lagom i en 2 lit form
21 portioner är lagom i ett GN 1/100 mm.
Örtsås
Blanda crème fraiche och majonnäs. Till E-kost tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt med tomatpuré och övriga kryddor.
Servera pastejen med rökt skinka, örtsås, en fräsch sallad och bröd.
Grov paté: Se ovan. Ersätt rökt skinka med Grov Skinkpaté med röksmak, Findus 69515.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt rökt skinka med Skinktimbal med röksmak, Findus 29116. Örtsåsen baseras på torkad dill. Servera med Brödtimbal, Findus 29295.
Gelékonsistens: Skinksoppa med selleri och palsternacka. Se MRS. Servera med samma sås som timbalkonsistens. Förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Geléad smörgås, sid 138 i MRS.
Flytande kost: Se ovan. Servera med créme fraiche smaksatt med torkad dill.
MRS= Mätt Rätt & Slätt
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015