Fryst mat innebär mindre matsvinn
Våra frysta grönsaker är skurna och enkla att portionera. Därför är det enkelt att ta ut så mycket som behövs åt gången och låta resten ligga kvar. Det minskar matsvinnet med upp till 47%* jämfört med färska livsmedel. Det minskar också risken att köpa in för mycket som sen inte går att använda.Mer om matsvinn
Nyskördade grönsaker - året om i frysen
Våra grönsaker skördas när de är som allra bäst och skyndas från fälten för att snabbt frysas ner. Djupfrysningen stannar nedbrytningsprocessen nästan helt. Det gör att grönsakerna är lika fina och nyttiga när de tillagas som när de frystes in!Grönsaksinspiration
Nytänk & innovation i frysen
Håll ögonen på frysen, för det är där det händer som mest! Frysen har varit en plats för nytänk inom livsmedelsindustrin ända sedan 1950-talet och det har inte ändrats! Idag hittas nästan alla nya och klimatsmarta proteinalternativ som Green Cuisine och Veggie enbart i frysen.Variera menyn med vegetariskt
Frysens spännande historia
Möjligheten att djupfrysa mat ger oss många fördelar som de flesta av oss idag tar för givna. Vi tycker det är fascinerande hur frystekniken kom till och eftersom att den snart fyller 100 år har vi satt ihop en kort historielektion i den fantastiska konsten att djupfrysa.Frysens historia
Fryst mat är ofta schysstare för klimatet!
Att djupfrysa mat är inte bara ett naturligt sätt att bevara livsmedel. Det är även klimatsmart eftersom det minskar matsvinnet jämfört med färska livsmedel. Djupfrysningen gör även att vi kan använda förhållandevis mindre koldioxidintensiva transportsätt. Vi använder fraktfartyg hellre än flygtransporter, vilket är mer miljövänligt.Fryst mat och hållbarhet