Blomkål & grönkålssoppa med rostade pinjenötter

Blomkål & grönkålssoppa med rostade pinjenötter

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Hacka och fräs schalottenlök mjuk i lite olja, tillsätt kycklingbuljong, vatten, puré och grönsaker. Låt koka upp, häll i grädde, koka upp och smaka av med citron, salt och peppar.

  3. Garnityr

  4. Rosta pinjenötter lätt i en torr stekpanna. Riv färska grönkålsblad i grova stycken och stek i olja.

  5. Mixa soppan hastigt före servering för att få den härligt skummig och droppa lite olivolja över vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    727,87 kcal
  • Energi (kJ)
    3045,35 kJ
  • Fett
    53,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    19,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,61 g
  • Mättade fettsyror
    27,04 g
  • Fibrer
    7,49 g
  • Järn
    2,14 mg
  • Kalcium
    228,78 mg
  • Kalium
    960,77 mg
  • Kolesterol
    113,73 mg
  • Kolhydrater
    45,50 g
  • Disackarider
    6,99 g
  • Monosackarider
    3,60 g
  • Sackaros
    1,53 g
  • Magnesium
    127,52 mg
  • Natrium
    1212,86 mg
  • Niacin
    3,34 mg
  • Protein
    13,60 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,41 mg
  • Vatten
    442,78 g
  • Vitamin B12
    0,69 µg
  • Vitamin B6
    0,50 mg
  • Vitamin C
    105,50 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    5,52 mg
  • Zink
    2,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet