
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Vispgrädde1 liter
- Schalottenlökar3 st
- Kycklingbuljong40 g
- Vatten2 liter
- Citronjuice
- Salt och svartpeppar
- Garnityr
- Pinjenötter100 g
- Stekta grönkålsblad120 g
- Olivolja50 g
TILLAGNING
Soppa
Hacka och fräs schalottenlök mjuk i lite olja, tillsätt kycklingbuljong, vatten, puré och grönsaker. Låt koka upp, häll i grädde, koka upp och smaka av med citron, salt och peppar.
Garnityr
Rosta pinjenötter lätt i en torr stekpanna. Riv färska grönkålsblad i grova stycken och stek i olja.
Mixa soppan hastigt före servering för att få den härligt skummig och droppa lite olivolja över vid servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)727,87 kcal
- Energi (kJ)3045,35 kJ
- Fett53,53 g
- Enkelomättade fettsyror19,08 g
- Fleromättade fettsyror2,61 g
- Mättade fettsyror27,04 g
- Fibrer7,49 g
- Järn2,14 mg
- Kalcium228,78 mg
- Kalium960,77 mg
- Kolesterol113,73 mg
- Kolhydrater45,50 g
- Disackarider6,99 g
- Monosackarider3,60 g
- Sackaros1,53 g
- Magnesium127,52 mg
- Natrium1212,86 mg
- Niacin3,34 mg
- Protein13,60 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,41 mg
- Vatten442,78 g
- Vitamin B120,69 µg
- Vitamin B60,50 mg
- Vitamin C105,50 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E5,52 mg
- Zink2,45 mg