Falafelsallad med solsötade tomater och grekisk fetaost

Falafelsallad med solsötade tomater och grekisk fetaost

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Tomat, blandade sorter och storlekar
    2 kg
  • Rödlök
    60 g
  • Silverlök
    120 g
  • Basilika, plockad
    30 g
  • Persilja, strimlad
    30 g
  • Solsöt tomatdressing 2 dl
  • Solsöt tomatdressing
  • Äppelcidervinäger
    2 msk
  • Honung
    0,25 dl
  • Schalottenlök
    30 g
  • Rapsolja
    0,75 dl
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Dela tomaterna och skiva rödlök och silverlök tunnt på mandolin. Dressa över med den solsöta dressingen (se nedan) och blanda i persilja och avsluta med plockad basilika.

  2. Solsötdressing

  3. Finhacka semitomaterna, blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och nykvarnad svartpeppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    374,95 kcal
  • Energi (kJ)
    1568,46 kJ
  • Fett
    18,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,41 g
  • Mättade fettsyror
    2,26 g
  • Fibrer
    11,50 g
  • Järn
    3,09 mg
  • Kalcium
    126,08 mg
  • Kalium
    1034,96 mg
  • Kolesterol
    0,10 mg
  • Kolhydrater
    36,57 g
  • Disackarider
    1,63 g
  • Monosackarider
    11,73 g
  • Sackaros
    1,24 g
  • Magnesium
    69,09 mg
  • Natrium
    938,16 mg
  • Niacin
    2,30 mg
  • Protein
    10,28 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    268,56 g
  • Vitamin B6
    0,65 mg
  • Vitamin C
    38,19 mg
  • Vitamin E
    6,05 mg
  • Zink
    1,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet