
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tomat, blandade sorter och storlekar2 kg
- Rödlök60 g
- Silverlök120 g
- Basilika, plockad30 g
- Persilja, strimlad30 g
- Solsöt tomatdressing 2 dl
- Solsöt tomatdressing
- Äppelcidervinäger2 msk
- Honung0,25 dl
- Schalottenlök30 g
- Rapsolja0,75 dl
- Salt och peppar
TILLAGNING
Dela tomaterna och skiva rödlök och silverlök tunnt på mandolin. Dressa över med den solsöta dressingen (se nedan) och blanda i persilja och avsluta med plockad basilika.
Solsötdressing
Finhacka semitomaterna, blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och nykvarnad svartpeppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)374,95 kcal
- Energi (kJ)1568,46 kJ
- Fett18,38 g
- Enkelomättade fettsyror9 g
- Fleromättade fettsyror4,41 g
- Mättade fettsyror2,26 g
- Fibrer11,50 g
- Järn3,09 mg
- Kalcium126,08 mg
- Kalium1034,96 mg
- Kolesterol0,10 mg
- Kolhydrater36,57 g
- Disackarider1,63 g
- Monosackarider11,73 g
- Sackaros1,24 g
- Magnesium69,09 mg
- Natrium938,16 mg
- Niacin2,30 mg
- Protein10,28 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,25 mg
- Vatten268,56 g
- Vitamin B60,65 mg
- Vitamin C38,19 mg
- Vitamin E6,05 mg
- Zink1,29 mg